Onze visie

Als je kiest voor Degomeat dan maak je de keuze om de gezondheid van je huisdier op de eerste plaats te zetten. We zijn het er allemaal over eens dat verse voeding voor onszelf de beste keuze is, het is dan ook eenvoudig om de lijn door te trekken voor onze geliefde huisdieren.

Deze cruciale boodschap die we met Degomeat willen verspreiden wordt geruggesteund door wetenschappelijk onderzoek dat duidelijke gezondheidsvoordelen aantoont bij het geven van verse voeding.

De sterkte van Degomeat ligt in bepaalde specifieke keuzes: recepten op basis van voornamelijk verse (niet diepgevroren) grondstoffen & verdeling van een uitgebreid assortiment zodat we voor alle huisdieren een oplossing kunnen zijn.

Dry pet food was invented for your convenience, not the health of dogs & cats. Luckily, the recent movement back to fresh food is progressing.

Animal wellness magazine (2022)
Ons verhaal
1982

Herman Degols uit Aalst vindt geen gezonde voeding voor zijn hond en beslist dus zelf vriesvers vlees te produceren -> ‘Degols – Cornelis’ ziet het daglicht.

1985

Frankie Degols (zoon van Herman Degols en Rita Cornelis) is ook overtuigd van de visie van zijn vader en beslist hem te helpen -> ‘Degols – Cornelis & zoon’ is de nieuwe firmanaam.

1997

‘Degols – Cornelis & zoon’ wordt ‘Degomeat’.

2000

Nancy Degols, vandaag nog altijd onze gepassioneerde & ervaren productiechef treedt toe. Sinds die dag vormen broer en zus gedurende 21 jaar een onafscheidelijk duo. Eind 2022 werd Nancy fiere oma maar ze denkt nog niet aan stoppen!

2021

Geoffrey stapt in de zaak en neemt de operationele taken van Frankie over. Het is nu zijn taak, samen met team Degomeat, om de kwaliteit te bewaken en de service voor de klanten op pijl te houden.

2023

Degomeat innoveert en lanceert een gamma aan nuggets.

Productieproces

Stap

De magie van Degomeat start bij onze chauffeur Andy (‘Driving force’) wanneer hij elke maandag onze grondstoffen gaat ophalen bij lokale slachthuizen. Na een grondige kwaliteitscontrole brengt hij deze mee naar onze site in Aalst.

Stap

Bij aankomst komt Lukasz (‘Iceman’) hem te hulp voor de goederen te lossen en in onze koelcellen te plaatsen. Vanaf dat moment hebben we alles ter beschikking om de worsten te beginnen draaien – ‘Mijn gedacht’!

Stap

Onze ervaren productiechef Nancy (‘Queen of Degomeat’) & Lukasz ('Iceman') beslissen samen, aan de hand van de voorraadniveaus van onze eindproducten, welke recepten wanneer worden gemaakt.

Stap

Voor de creatie van de recepten, het vullen van de vleesmolen, het verpakken in worsten, het stapelen van dozen op pallets & het opslaan in onze diepvriescellen krijgt Nancy hulp van Arsen (‘Packaging prince’) – Michael (‘Production DJ for the meat beats’) – Jimmy (‘Recipe genius’) & Kristof (‘Washing rockstar’).

Stap

De net geproduceerde worsten blijven minstens 2 nachten in onze invriesdiepvries (-25C°) zodat ze zeker volledig doorkoeld zijn. Daarom hebben onze dozen ook gaatjes, zodat de koude lucht optimaal rond de producten kan circuleren.

Stap

Na die 2 nachten zal ‘Iceman’ deze producten klasseren in onze stockagevriezer waar we een duidelijk overzicht hebben van het stockniveau van onze 72 eindproducten. Dit stockniveau is gebaseerd op volgend evenwicht: zo vers mogelijk zonder tekorten voor onze klanten.

Stap

Manuel (‘Order wizard’) speelt een belangrijke rol in de volgende stap. Hij verwerkt alle bestellingen en zorgt ervoor dat 'Iceman' weet welke producten hij moet verzamelen en 'Driving Force' welke klanten hij de volgende dag moet leveren. Als de dagelijkse rondrit te groot wordt, kunnen we altijd rekenen op 'Flexy Kris of Petrousha' om enkele bestellingen met de camionette te bezorgen.

Stap

Maaike ('Spread the word-lady') probeert onze klanten dagelijks bij te staan door opleidingen te geven aan het winkelpersoneel & demo's te geven aan eindklanten. Ze is onze key accountmanager is elke dag druk in de weer om de magie van Degomeat te verkondigen.

You don’t have to cook fancy or complicated masterpieces – just good food from fresh ingredients

Julia Child - Amerikaanse kok, auteur en televisiepersoonlijkheid

Een gepassioneerd team

Het verspreiden van onze missie, verderzetten van ons verhaal & volharden in onze beloftes zou niet mogelijk zijn zonder ons fantastisch team van ‘Degomeaters’. Elk van hen heeft zijn/haar impact op de creatie van onze producten. Moesten de huisdieren kunnen spreken, ze zouden elk teamlid dagelijks willen bedanken voor hun werk.

Contacteer ons